#YouMakeTheDifference

Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026, jotta voimme edistää meille tärkeintä asiaa: ihmisten hyvinvointia. Tavoitteenamme on parantaa asukkaidemme elämänlaatua sekä yhdenvertaisuutta kulttuurin avulla.

Mikä on Euroopan kulttuuripääkaupunki?

Lyhyesti sanottuna, Euroopan kulttuuripääkaupunki (European Capitals of Culture, ECoC) on jo yli 30 vuotta käynnissä ollut Euroopan unionin tukema ohjelma, jossa Euroopan kaupungit saavat vuoden ajan mahdollisuuden esitellä monipuolisesti kulttuurielämäänsä. Ohjelman päätarkoitus on tuoda esille eurooppalaisia arvoja sekä Euroopan kulttuurien monimuotoisuutta. Monille kaupungeille se on myös merkinnyt pysyviä vaikutuksia muun muassa kulttuuriin, yhteisöllisyyteen, matkailuun ja kaupunkikuvaan.

 

Mitä kulttuuripääkaupunkina oleminen tarkoittaa meille pirkanmaalaisille?

Asukkaille ja kulttuuritoimijoille tapahtuma antaa mahdollisuuksia osallistua ohjelman rakentamiseen ja toteuttamiseen. Saamme myös mahdollisuuden osoittaa, kuinka paljon kulttuuri ja taide voivat vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin. Kulttuuripääkaupunkivuosi toisi mukanaan monenlaista kansalaistoimintaa, ja myös urheilu kuuluu kulttuuripääkaupunkivuoteen.

 

YOU MAKE THE DIFFERENCE

Kulttuuri tarkoittaa ilmaisua. Kulttuuri tarkoittaa yhteyttä. Kulttuuri on ihmisten tapa tulla yhteen ja juhlia ihmisyyttä – ja joskus myös paeta tutusta hetkeksi. Kulttuuri koskettaa meitä, kiehtoo meitä ja mikä tärkeintä, saa meidät miettimään, miksi?

Tampere ja Pirkanmaa hakevat yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026 ja haluamme mukaan juuri sinut. Tahdomme parantaa asukkaidemme elämänlaatua pysyvästi juhlistamalla Pirkanmaan kulttuurillisia juuria, säröä ja ihmisiä.

“Kulttuuripääkaupunkihanke on mahdollisuus luoda yhteinen Tamperelainen kulttuuri-identiteetti ja potkia kumoon aitoja kulttuurialojen ja tekijöiden väliltä. Meidän ei ole mitään järkeä suhtautua hankkeeseen joidenkin toisten asiana tai skeptisesti “saas nähä” asenteella, kun tässähän on nimenomaan kyse meistä ja meidän tulevaisuudestamme.“ Maria Mattila, kulttuuripääkaupunkihaun ambassadööri.

Muutos lähtee meistä. On aika jakaa kulttuuriamme, taidettamme, teollista historiaamme sekä luonto- ja ympäristöarvojamme. On aika luoda elinvoimaisempaa ja yhdenvertaisempaa Pirkanmaata ja Suomea. On aika: You make the difference.

Haluamme nähdä, arvostaa ja jakaa kaunista taidettasi sekä seurata niiden takana olevaa inspiroivaa luomisprosessia.
Tagaa meidät @tampereregion2026 ja jaa postauksesi käyttämällä hashtagia #youmakethedifference

 

Meidät löytää Facebookista sekä Instagramista @TampereRegion2026 sekä Twitteristä @Tampere2026Team

Lue lisää mistä Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaussa on kyse.

Ajankohtaista

Menossa loppukiri – Voittaako Tampere, Oulu vai Savonlinna?

Hakutiimi luonnossa

Eläköön Folk! tuo verkkoon kovan tähtikaartin maksutta kuunneltavaksi

Eläköön Folk! juliste

Kiira Korpi “Lumikuningattarena” – myös Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Marko Anttila ja Niklas Hagman samalla…

Lumikuningatarjuliste

Hollywood-tuottaja aloittaa elokuvan mestarikurssit suomalaisille jo ensi kuussa

Aram Tertzakian