Ihmisiä Sorsapuistossa Filharmonian puistokonsertissa
Kuva Laura Vanzo / Visit Tampere Oy

Kulttuuri on ilmaisua, älyä, tunnetta, yhteyttä toisiin – syvällistä, empaattista kommunikointia nykyajan keskellä. Se on ihmisten tulla yhteen, tapa luoda uutta, juhlia ihmisyyttä, joskus myös paeta ja nauraa systeemille. Kulttuuri koskettaa, kiehtoo ja kyseenalaistaa totuttua saaden meidät myötäelämään toisten ihmisten elämää ja kohtaloita.

Tampereen kulttuuri ponnistaa perinnöstään – koskikaupungin kovasta työstä, vahvoista miehistä ja varsinkin naisista, teollisuudesta ja sen muuntumisesta aina uudeksi, monisäikeisestä historiastaan ja lumoavasta luonnostaan – sekä hengittää tulevaisuutta. Nopean murroksensa myötä kaupunkimme haluaa toimia 2020-luvun urbaanin pohjoiseurooppalaisen muutoksen moottorina. Eurooppa haluaa Tampereensa ja Tampere tamperelaisuutensa, ja me ansaitsemme sen!

Tampereen kulttuuri virtaa kosken lailla lävitsemme ja merkitsee kaikille jotakin, jotakin yhteistä ja jotakin erityistä, erilaistakin, sinulle eri asioita kuin minulle. Se on meillä soluissa ja sielussa. Se on läsnä kaupunkikuvassa ja arjessa. Kulttuuri mahdollistaa ihmisten, yhteisöjen ja yrityksien kohtaamisen ja vuoropuhelun. Kulttuuri ponnistaa paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Rosoinen ja energinen Tampere on teatterin ja muun ilmaisevan taiteen, rockin ja klassisen, huumorin, kuvataiteen, saunan ja kiekon kaunis keskittymä. Se on valon ja veden välissä kohoava kannas, jolla on ainutlaatuinen historia ja joka haluaa luoda tulevaisuuden. Kaupunkimme tehtävä on tarjota kulttuuritapahtumille alusta ja ihmisille paikka syntyä, elää ja kasvaa – jakaa yhteisiä kokemuksia. Parantaa meidän jokaisen elämänlaatua. Ja sen Tampere tekee, isolla intohimolla.