Arkkitehtuurin taitaja

Asuntoreformi-arkkitehtuurikilpailu / Jolma Arkkitehdit

Kasmir Jolma

Kasmir Jolma on toiminut Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn paikallisasiamiehenä Tampereella vuoden 2019 alusta lähtien. Hän on tamperelainen yrittäjä kilpailuvoiton pohjalta perustamassaan Jolma Arkkitehdit -arkkitehtitoimistossa. Lisäksi Jolma opettaa rakennusarkkitehteja Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Arkkitehtuuritapahtumat ja järjestötyö ovat Kasmir Jolmalle tuttuja. Jolma on ollut järjestämässä mm. Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon ACT-pääseminaaria vuodesta 2016, Tampereen YIMBY-seminaaria sekä Tampereen Arkkitehti yrittäjänä -seminaaria.

Jolma on kirjoittanut arkkitehtuurista ja arkkitehtitoimistoista mm. Arkkitehti-lehdessä ja Arkkitehtiuutisissa. Jolma on myös pitänyt arkkitehtitoimistoille strategia- ja viestintäaiheisia koulutuksia mm. Kira EMBA -koulutusohjelmassa, Arkkitehtitoimistojen Liiton tilaisuuksissa sekä The Changing Shape of Architectural Practices -seminaarissa Tanskassa.

Kasmir Jolman kunnianhimoisena tavoitteena on luoda Tampereelle oma arkkitehtuurikeskus, joka toimisi näyttely- ja tapahtumatilana arkkitehtuurille ja designille sekä alustana nuorten arkkitehtien kokeiluille.