"Teatterimme tavoitteena on antaa kehitysvammaisille oikeus ja mahdollisuus olla tasa-arvoisia taiteentekijöitä"

Synnyin täällä Tampereella kauan kauan sitten ja kolmenkymmenen Helsingissä eletyn vuoden jälkeen muutin takaisin Tampereelle sen ystävällisyyden takia vuonna 1987 ja tänne jämähdin. Koko elämäni olen luonut uraa niin freelancertanssijana-,näyttelijänä, koreografina kuin ohjaajanakin.

Tutustuin kehitysvammaisiin nuoriin taidekeskus Wärjäämöllä oltuani siellä 3 vuotta ilmaisutaidon ohjaajana ja päätin vuonna 2009 perustaa Kehitysvammaisteatteri La Stradan.

Toimin taiteellisena johtajana ja ohjaajana teatterissamme vapaaehtoisena. Teatterimme tavoitteena on antaa kehitysvammaisille oikeus ja mahdollisuus olla tasa-arvoisia taiteentekijöitä mm. teatterin ja omien luovuuksiensa keinoin.

Olemme Suomen ensimmäinen ammattivetoinen suomenkielinen kehitysvammaisteatteri ja haluamme omalla panoksellamme olla osa Tampereen kulttuurimaailmaa, vaikkakaan emme ole saaneet kaipaamamme tukea.

Tampere kulttuurikaupunkina pitää kiinni perinteistään ja täällä on laaja teatteri-, musiikki-, urheilu-, ja taidetarjonta. Unohtamatta TAYS:iä joka on kansanvälisestikin tunnettu ammattitaidostaan. Tamperehan on myös tunnettu yliopistokaupunki, ja täällä on monia opiskelumahdollisuuksia nuorille joka saralla.

Anu Panula on Kehitysvammaisteatteri La Stradan taiteellinen johtaja